×

New York

 • Monday - Friday

  8pm - 5am
 • Saturday

  8pm - 2am
 • Sunday

  Closed

Seattle

 • Monday - Friday

  8pm - 5am
 • Saturday

  8pm - 2am
 • Sunday

  Closed

Need Help?

FORGOT YOUR DETAILS?

El Trencanous

TEMPORADA DEL BALLET DE CATALUNYA

El Trencanous

Centre Cultural Terrassa 12.01.2019  COMPRAR ENTRADES
Centre Cultural Terrassa  13.01.2019  COMPRAR ENTRADES
Teatre l'Amistat Mollerussa 03.02.2019  COMPRAR ENTRADES

Durada aproximada: 2 hores
(Entreacte inclòs)

El Trencanous

Coreografia: Lev Ivanov
Adaptació d’Elias Garcia

Música de Pëtr Il'ič Čajkovskij
Direcció Artística: Elias Garcia

El Ballet de Catalunya presenta en la seva segona temporada un dels clàssics més esperats en l'època nadalenca: EL TRENCANOUS. Una història màgica i emocionant dirigida a petits i grans, amants de la dansa clàssica i al gran públic familiar amb coreografia de Marius Petipa i Lev Ivanov, creadors de la que originàriament fou estrenada al gran Teatre Mariinsky de Sant Petersburg l’any 1892.

El Ballet de Catalunya interpreta una versió que el seu director artístic, Elias Garcia, adapta per la seva personalització en el marc actual i de la nova companyia catalana. La història es basa en el conte original d’Ernst Theodor Hoffmann (1.816) adaptat per Alejandro Dumas i en el que el ballet ha basat la seva interpretació fidel fins als nostres dies.

Sinopsi

ACTE I

El Trencanous

Escena 1

És Nadal.
Al carrer, l’esperit nadalenc fa jugar als més joves amb la neu, mentre a les cases s’està preparant la gran nit.
A casa dels Shatlbaun la gran festa és apunt de començar. Arriben els convidats que omplen amb regals una casa on s’hi respira el Nadal. L’últim convidat que arriba a la casa, és un personatge molt esperat i temut per tothom, Droselmeier. Tots es pensen que és un mag, però la seva màgia és deguda a la Fada del Nadal, i és ella la que s’encarregarà de il·luminar l’arbre: el moment que tots esperen. Droselmeier porta, per tal d’amenitzar la nit, uns ninots,Arlechí i Colombina, que ballaran per a tots els convidats, mentre en Droselmeier amb la seva dansa il·lustrarà quin és l’estrany regal que porta per la Clara, El Trencanous. La Clara s’enamora de la història d’aquest petit ninot i després de imaginar-se que balla amb ell, i havent acomiadat a tots els convidats, se’n va a dormir.

 

Escena 2

Abans de la mitja nit, la Clara, sense que els seus pares la vegin, torna al saló, prop de l’arbre, on la mare ha deixat el Trencanous. La Clara comença a veure que l’arbre creix, que la casa està canviant i sense adonar-se’n es troba enmig d’una gran lluita entre rates i soldats. El Capità dels soldats, aconsegueix derrotar a les rates, tot i que realment és gràcies a l’astúcia de la petita Clara. Droselmeier, que no ha perdut de vista la Clara en cap moment del combat, la vol premiar, moment en que ella li demana que transformi al ninot en un ésser humà. Amb l’ajuda de la Fada, fa que el Trencanous traspassi un mirall a la vegada que un Príncep, vestit igual que ell, s’acosta a la Clara. Aquí comença un màgic viatge que emprenen la Clara, el Príncep, Droselmeier i la Fada, i una vegada iniciat s’aturen en una primera parada anomenada El Món dels flocs de neu.

ACTE II

El Trencanous

Escena 1

Aquest meravellós viatge els porta a un món fet amb dolços, i la Fada i en Droselmeier presenten a la parella els prínceps dels diversos països en els quals s’aturen i on tots ells ballaran les seves danses.

La Clara té la sensació que alguna cosa està canviant dins seu, i és l’amor que sent cap al Príncep Trencanous, i és ací on ella comença a ballar amb ell un gran Pas de Deux. Però en Droselmeier intenta interposar-s’hi, tot i adonar-se finalment que ha nascut l’amor verdader entre ells dos.

Però com totes les coses, el moment dolç també arriba a la seva fi, i la Clara es troba al saló, estirada prop de l’arbre i amb el ninot a la falda. Veu els primers rajos de llum entrant per la finestra i, sempre amb el seu regal entre els braços, s’adona que tot ha estat un somni, un somni dolç i encantador. Però també s’adona que ja no és la nena que era quan se’n va anar a dormir, doncs ha descobert, tot i que en somnis, que el seu Amor ha crescut, i tot gràcies a un regal, el Trencanous.

Espectacles relacionats

Coneix els ballarins

Vacant

Principal Dancer

Si estàs interessat en cobrir aquesta plaça, clica a Audicions

Vacant

Principal Dancer

Si estàs interessat en cobrir aquesta plaça, clica a Audicions

Patrocinadors, Sponsors i Mecenes

TOP