×

New York

 • Monday - Friday

  8pm - 5am
 • Saturday

  8pm - 2am
 • Sunday

  Closed

Seattle

 • Monday - Friday

  8pm - 5am
 • Saturday

  8pm - 2am
 • Sunday

  Closed

Need Help?

FORGOT YOUR DETAILS?

LA BALLARINA DE PICASSO

ESTRENA MUNDIAL | Remi Wörtmeyer

7 d'Abril 2019

LA BALLARINA DE PICASSO

Coreògraf: Remi Wörtmeyer | Estrena Mundial
Música: Ígor Stravinsky

Remi Wortmeyer, coreògraf resident del HET National Ballet, torna al Ballet de Catalunya amb una nova creació, aquest vegada de gran format i basada en fets reals de la vida del cèlebre pintor Pablo Picasso.

Wortmeyer s'inspira i crea pels ballarins de la companyia, configurant una producció única i personal després dels vincles nascuts de la seva primera experiència l'abril del 2018 amb el seu "Concerto Mondrian".

La història que es representa posa de manifest el triangle amorós format per Picasso, la seva esposa Olga, ballarina dels Ballets Russes, i la seva amant Marie-Theresse. La música és d'Stravinsky, compositor que va treballar i col·laborar amb els Ballets Russes, de la mateixa manera que ho va fer Picasso, qui va ser convidat per al disseny dels decorats de diversos dels seus ballets i d'on naixeria l'amor amb Olga Khokhlova, la protagonista que dóna nom a aquest Ballet: La Ballarina de Picasso.

Wortmeyer escull un marcat caràcter contemporani-neoclàssic, on les puntes segueixen sent un instrument essencial pels moviments de les ballarines. A la vegada hi destaquen una escenografia i vestuaris treballats a fons, amb gran detall i originalitat, conformant tot un conjunt on l'exigència és palpable des del primer moment.

Amb tot, el gran objectiu de Wortmeyer és el de poder expressar amb la màxima intensitat les emocions a la vegada de relatar una història passional amb escenes d'amor, desamor i odi, amb les que es representen les relacions de Picasso i les dones del seu entorn més íntim. Pretén a la vegada, amb aquesta història, reivindicar el paper de la dona com a pilar fonamental dins de la societat i el valor de la igualtat de gèneres, tema de gran sensibilitat en la societat actual.

Espectacles relacionats

Coneix els ballarins

Vacant

Primer Ballarí

Si estàs interessat en cobrir aquesta plaça, clica a Audicions

Vacant

Primer Ballarí

Si estàs interessat en cobrir aquesta plaça, clica a Audicions

Patrocinadors, Sponsors i Mecenes

TOP